Stoeiing 3A, 6029 PC Sterksel | 06 22815768  

Tuinontwerp

Tuingenot. Afgestemd op u en úw situatie.

Ontbreekt het aan sfeer in uw tuin? Komt u niet tot rust? Past de indeling of de stijl van uw tuin niet bij uw huis of karakter? Wij kunnen helpen.
Wilt u een groene oase, maar ook tijd overhouden om ervan te genieten? Is er in uw tuin al enkele jaren geen onderhoud gepleegd en ziet u nu door de bomen het bos niet meer? Allemaal vragen die u kunt hebben voordat u contact met een tuinontwerper op gaat nemen.  

Wat kunnen wij voor u betekenen?
Tijdens een gesprek brengen wij uw wensen en eisen in kaart. Wij bekijken de omgeving en met onze kennis en enthousiasme maken wij een voorstel voor de inrichting van úw tuin, afgestemd op u als persoon en úw situatie. Door deze aanpak word uw huis dan ook een echt thuis!

Begroting

Kostenbegroting: Voorkom verrassingen.

Als het ontwerp en het beplantingsplan klaar zijn, de te gebruiken materialen zoals verlichting, bestratingsoort en schutting uitgezocht zijn, is het raadzaam een begroting op te stellen. Dit voorkomt dat u voor verrassingen komt te staan.

Men kan natuurlijk de kosten gunstig beïnvloeden door werkzaamheden zelf uit te voeren, of te starten met een kleinere maat planten.

Tip: Bezuinig niet te vlug op kwaliteit, er zijn misschien mogelijkheden kosten te spreiden door bijvoorbeeld wel de stroomkabel te leggen maar de lampen op een later tijdstip te installeren.

Tuinaanleg

Een goede planning is het halve werk.
Als het ontwerp, het beplantingsplan, en de kostenbegroting klaar zijn kan met de uitvoering begonnen worden. Het gehele traject kunnen wij voor u uitvoeren.
Aan de hand van het ontwerp wordt een planning gemaakt. Eventuele onderaannemers zullen moeten worden gevraagd over aanvang, duur en tijdstip van uitvoering. Wanneer u wilt, is het altijd mogelijk een gedeelte van de werkzaamheden zelf uit te voeren. 

Beplanting

De juiste plant op de juiste plaats. 
Als het ontwerp goedgekeurd is wordt een beplantingsplan gemaakt. Voor de beplantingskeuze zijn de volgende items van belang: Grondsoort, onderhoud, bloeitijd, zon, schaduw, hoogte, kleur e.d. Het beste resultaat wordt bereikt door eerst een lijst te maken met gewenste en geschikte planten en daarna de geselecteerde soorten op het ontwerp in te vullen rekening houdend met de verschillende aspecten zoals hoogte, bloeitijd, onderhoud en kleur.
De kwaliteit van de grond is bij de ontwikkeling van de tuin erg belangrijk. Kwaliteit van de bodem is van essenttieël belang.

De Keltische boomhoroscoop  vonden wij zo toepasselijk op ons beroep dat we hem ook op onze site toegevoegd hebben.

Winkelwagen
Chat openen
1
Goede dag 👋
Kunnen we je helpen?