Verantwoord ondernemen

Voor nu en in de Toekomst

Met een groene achtergrond zijn we elke dag met de natuur bezig. Bij alle werkzaamheden en investeringen letten we zo veel mogelijk op de milieuaspecten. Hieronder maken we een opsomming van de maatregelen die wij in ons bedrijf genomen hebben (gaan nemen) om de schadelijke effecten tot een minimum te beperken.

Made in Europe

Veel producten zijn van oorsprong in Nederland en Europa gemaakt. Nu worden ze in het verre oosten “goedkoop” nagemaakt. Paul Schrama Tuinontwerp  probeert, waar mogelijk, producten te betrekken bij bedrijven die goede kwaliteit leveren tegen een eerlijke prijs. Zo komen onze trampolines niet uit China maar worden ze in Duitsland en Slovenië gemaakt. De speeltoestellen worden gemaakt in Nederland en Tjechië. Veel verlichting komt uit Polen en Italië. 

Afval scheiden

Afval wordt op ons bedrijf weinig geproduceerd. Het betreft hier grotendeels de verpakkingsmaterialen van producten die wij gebruiken. Natuurlijk worden hout, papier, plastic en metaal op ons bedrijf gescheiden. Vrijgekomen potten van planten worden voor een 2de leven gratis op marktplaats aangeboden

FSC Hout

Steeds meer hout wat wij verwerken heeft een FSC certificaat. 

Zonnepanelen

Wat betreft het stroomverbruik zijn wij meer dan 100% energie neutraal. De zonnepanelen wekken veel meer stroom op dan wij op ons bedrijf gebruiken. 

Machines en installaties.Het is helaas nog niet mogelijk alle machines die wij in de tuin nodig hebben op stroom te laten functioneren. (soms ontbreekt het nog gewoon aan kracht) Waar mogelijk hebben wij de machines met een benzinemotor vervangen door een machine met een elektrische aandrijving. Deze elektrische machines maken minder lawaai en hebben natuurlijk geen uitstoot van schadelijke gassen.

Showveld trampolines. Bekijken en testen. Eurotramp en Akrobat

Meststoffen

Sinds 2012 zijn we in zijn geheel overgestapt op organische meststoffen. Wij zijn van mening dat wij het milieu hier enorm mee helpen. De meststoffen zijn 100% natuurlijk en bevatten geen schadelijke zouten zoals de traditionele kunstmest. 

Ziektebestrijding

Onder in de grond leven miljarden organisme die, onder normale omstandigheden, goed in evenwicht zijn. Als wij (te veel) onnatuurlijk stoffen toevoegen aan de bodem kan dit schadelijke gevolgen hebben voor het evenwicht in de bodem. Met als gevolg een ziekte of een plaag. Waar vroeger de spuit werd gepakt om de plaag te bestrijden kijken we nu eerst of het mogelijk is om de “natuurlijke vijand” van de plaag een betere leefomgeving te geven waardoor het evenwicht zich hersteld. 

Kwaliteit

De kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Door de het gebruik en levering van kwalitatief goede materialen, en producten van gerenommeerde bedrijven zal er vaak een mogelijkheid zijn voor reparatie. Dit heeft tot gevolge dat producten langer meegaan en de afvalberg niet onnodig groot wordt.